dissabte, 29 de gener del 2011

Vivint el nostre passat. La Tercera República

 per Magenta

Fins a quin punt el passat és veritablement el que ja ha passat? És així com comencem, si és que comencem o simplement vivim o sobrevivim els dies del passat.
A primera vista, costa d’entendre el que acabo de dir, però per mi té molt de sentit i ara us ho explicaré.

Així doncs, torno a començar, remarcant la mania que tenim les persones envers el passat, i el que ens costa deixar-lo enrere. Per exemple, durant el transcurs de la vida d’algun o alguna sempre hi ha moments que aquest o aquesta no volen recordar: mals moments, moments angoixants. Doncs en el transcurs de la història passa el mateix. En aquest país s’han oblidat els records dolents: mals moments, moments angoixants. I tot plegat passa perquè tenim l’altra mania de voler viure en el present. I jo crec que ens equivoquem perquè el nostre present serà el nostre passat i, per tant, el present és el passat.

I d’aquesta manera, vaig concloent, ràpidament perquè això ja ha passat i ja no és present. Perquè el present acaba sent el temps que va més ràpid i només per aquest motiu és determinant. Aquest present que ja ha passat és un dels aspectes que hem de tenir en compte per dur a terme aquesta aventura. Sense oblidar el passat, perquè al cap i a la fi, algun dia va ser present. I així i només així comencem, o simplement vivim o sobrevivim els dies del passat, perquè el present del passat encara perdura al present d’avui.

Per tant, feu un cop d’ull a l’actualitat política i als articles d’opinió d’aquest blog. Aquests eren/són/seran el passat, present i futur però sempre el passat.

La Tercera República ja ha començat!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada